15 maja Powiatowy Zespół nr 4 otrzymał tytuł „Kuźnia Talentów Kulinarnych” Stowarzyszenia Kucharzy Polskich.

 

Podróż na portugalską wyspę Maderę, dokąd udało się dziesięcioro uczniów z Ekonomika wraz z dwiema nauczycielkami, rozpoczęła się 17 kwietnia.

 

23 kwietnia dwie uczennice Powiatowego Zespołu nr 4 Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Oświęcimiu przeprowadziły dla uczniów Szkoły Podstawowej z Oddziałami Sportowymi nr 11 im. Mikołaja Kopernika w Oświęcimiu prelekcję dotyczącą wszawicy.

 

Celem corocznych akcji prowadzonych wiosną jest promowanie postaw ekologicznych w społeczeństwie.

 

14 maja klasa III k z wychowawcą, panią Elżbietą Płotkowiak, odwiedziła lokalne zakłady gastronomiczne m.in., McDonald's oraz hotel czterogwiazdkowy „Imperial”.

 

10 maja w 6-4 Ośrodku Szkolenia i Wychowania OHP w Trzebini odbyły się Wojewódzki Konkurs: „Europa da się lubić”,